Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Моринська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 26490792) був реорганізований і увійшов до складу Звенигородської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Святкування Івана Купала

 

       Одне з наймістичніших і найпопулярніших слов’янських  свят - Івана Купала відзначають в ніч з 6 на 7 липня.  Воно здавна вважається святом молоді і кохання, у цей день  дівчата плетуть вінки, хлопці стрибають через вогнище та шукають цвіт папороті.

       Так і в нашому селі  6  липня, біля Мориного ставка, відбулося  святкування традиційного свята Івана Купала. Жителі та гості зібрались просто неба, щоб насолодитись літнім вечором та взяти участь у гуляннях. Концертна програма розпочалася о восьмій годині вечора і тривала до другої  години ночі. На сцені виступали - колектив  Будинку культури та молодь села.  Під час концерту, урочисто  запалили Купальське вогнище,  біля якого водили хороводи та показували фольклорно-обрядові виступи. 

       У надвечір'я дівчата гадали  на судженого – кидали  у воду свої вінки.  Вінок - це символ щастя та одруження, тому кожна дівчина дивилася  в яку сторону він попливе, звідки чекати коханого. За цим обрядом з цікавістю слідкували жінки, які приїхали на гостини до батьків та привели на святкування своїх дітей і з усмішками згадували ті часи, коли в юні роки так само приймали участь в процесі гадання, а тепер перевіряли його дієвість.

         Тиха місячна  літня ніч окутала село, а Купальське вогнище допізна не відпускало від себе молодь…

 

 

 

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *